Hai sa ne gandim un pic la bunastarea planetei noastre! Vrei sa te implici in salvarea ei?

“Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” (Mahatma Gandhi)

Afla din randurile de mai jos cum poti ajuta!

 1. Foloseste becuri fluorescente compacte
  Daca toti am inlocui becurile incandescente cu cele fluorescente, ar fi echivalentul scoaterii din circulatie, a unui milion de autovehicule. Daca lumina fluorescenta nu-ti place, poti folosi aceste becuri in camerele de depozitare, cum ar fi debaraua, subsolul casei chiar si baia.
 2. Foloseste cat mai putine chimicale
  Produsele pe care le folosim pentru a ne spala corpul, masina, casa etc se duc pe scurgere, ajung in reteaua de canalizare si apoi sunt absorbite de pamant si pot ajunge chiar in panza freatica. Marea majoritate a oamenilor folosesc produse de curatare profesionale care contin o concentratie mare de produsi chimici care dauneaza grav vietii acvatice si apelor. Putem incerca sa folosim produse ecologice, chiar daca sunt un pic mai costisitoare.
 3. Deconecteaza pe timp de noapte, computerul de la sursa de energie
  Daca toti ne-am deconecta noaptea calculatoarele, laptop-urile, telefoanele de la sursa de energie, vom reusi sa salvam 40 Wh/zi
 4. Arunca deseurile toxice corect
  Ca este vorba de uleiul de motor, baterii, vopsea sau diferite substante chimice, ele nu ar trebui aruncate in scurgeri, canal, direct la gunoi sau in ecosistem. Ii putem contacta pe cei de la salubritate, pentru a afla cele mai bune practici de eliminare a substantelor toxice.
 5. Foloseste cat mai putine servetele de hartie
  In medie, fiecare persoana foloseste de la 6 servetele/ zi la 2200 anual. Imagineaza-ti cate servetele se consuma pe tot globul pamantesc.
 6. Recicleaza haine
  In fiecare an, tone de materiale textile sunt aruncate ca si deseuri menajere, ajungand in gropi de gunoi. Circa 95 % din cantitatea de haine aruncate pot fi reutilizate, repurtate sau reciclate – in functie de stadiul de uzura al obiectelor.
 7. Cumpara produse autohtone
  Produsele autohtone sunt naturale. Cumparand produse autohtone vei sustine producatorii locali si vei reduce prejudiciul cauzat naturii in timpul transportarii.
 8. Pastreaza aerul curat
  Gaseste ocazia de a planta un copac sau chiar o floare langa casa ta. Salvand copacii protejezi pamantul, apa si aerul.
 9. Foloseste bateriile reincarcabile
  In fiecare an, milioane de baterii sunt aruncate la gunoi si marea majoritate a lor, contin metale periculoase pentru sanatatea omului. Aceste metale patrund in sol si chiar in apele subterane.
 10. Nu folosi apa imbuteliata
  90% dintre sticlele de plastic nu sunt reciclabile. Dureaza sute de ani pentru a se descompune. Te poti gandi la achizitionarea unui filtru de apa. Economisesti bani, sanatate si contribui la protectia mediului.

RE-duce RE-use RE-cycle

Save the Planet! It’s the only Planet with chocolate!