Povestea noastra

Sophisticat Yard Sale este un proiect născut din dorința de a oferi comunitatii bucureștene posibilitatea de a recicla si a refolosi o varietate de articole (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, mici decorațiuni si orice alte lucruri) în stare foarte bună și bună, multe din ele chiar noi. Acestea sunt aduse spre vânzare din motive care de cele mai multe ori țin de o nepotrivire de stil, de o nepotrivire de măsură sau pur si simplu din cauza shopping-ului compulsiv facut in momente nepotrivite. Prețurile nu dau niciodată bugetul peste cap, tocmai de aceea spunem ca avem prețuri “prietenoase” pentru noii posesori.
Evenimentele noastre sunt organizate lunar, in diferite locații din București (atât outdoor cât si indoor) si reunesc expozanți de toate varstele si toate categoriile sociale.

Dorim sa indemnam cetatenii orasului la responsabilitate sociala, iar reciclarea hainelor si nu numai, sa intre in obisnuinta lor zilnica. Credem ca fiecare dintre noi ar trebui sa ia atitudine in acest sens si, asa cum am invatat sa separam plasticul si cartonul de gunoiul menajer, tot la fel ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a arunca la gunoi lucrurile nepurtate sau mai vechi. Trebuie sa invatam sa gandim si sa actionam intr-un mod responsabil fata de bunurile noastre, de bugetul pe care-l cheltuim pentru ele si nu in ultimul rand sa ne gandim sa salvam planeta.

Pentru a te familiariza putin cu ideea de “Yard Sale” precizam ca primul eveniment de acest fel s-a organizat in SUA in anul 1800. Pe atunci, Yard Sale reprezenta modul de vanzare al marfurilor sosite cu vaporul pe mare, vandute cu pret redus direct din docurile in care acostau navele.
Fenomenul a luat amploare dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, in era de boom economic intre anii ’50-’60, cand cei mai multi oraseni s-au mutat in suburbiile marilor orase, in case cu garaj (Garage) si curte (Yard).

Sophisticat Yard Sale este comunitatea din care merita sa faci parte. Alatura-te comunitatii pentru a salva impreuna planeta. Daca vrei sa participi la un astfel de targ in calitate de expozant, scrie-ne pe adresa sophisticatyardsale@gmail.com si vei primi toate detaliile legate de evenimentul la care vrei sa participi.

Haine, incaltaminte, accesorii, bijuterii, viniluri, carti toate le gasesti in acelasi loc.
Garderobe de scotocit, surprize si fapte bune!
RE-duce RE-use RE-cycle
“Save the Earth! It’s the only planet with chocolate”